UKR RUS ENG

НОВИНИ

08

3 липня 2012 р. на сайті Інформаційного агентства AgroNews відбулася веб-конференція за участі Голови Правління Федерації органічного руху України Є.В. Милованова.

Протягом години Євген Володимирович у прямому ефірі відповідав на численні запитання користувачів Інтернету з усіх куточків України. Зокрема, були висвітлені питання, що таке органічна продукція і які особливості її виробництва, хто і де її виробляє в нашій країні, які організації займаються сертифікацією органічного виробництва в Україні.

Під час спілкування пан Милованов акцентував увагу на постійному зростанні попиту на сертифіковані органічні продукти у більшості регіонів України, а також необхідності прийняття Закону про органічне виробництво, який має легітимізувати статус сертифікованих органічних виробників та сприятиме усуненню ганебного явища псевдо-органічних продуктів.

 

4 липня 2012 р. в Київській торгово-промисловій палаті (вул. Б. Хмельницького, 55) відбудеться Форум-практикум для виробників харчових продуктів «Перспективи та реалії виробництва органічних харчових продуктів в Україні: законодавство, сертифікація, маркетинг».

Під час заходу висвітлюватимуться наступні питання:

ü     Сучасні технології органічного виробництва.

ü     Як успішно перейти від традиційного господарювання до органічного?

ü     Основні етапи та труднощі переходу – рекомендації експертів галузі.

ü     Виробництво органічної сировини для внутрішнього та зовнішнього ринків – основні тенденції, виробники, галузі.

 

Для багатьох регіональних підприємств участь у форумі є чудовою можливістю отримати необхідну інформацію від компетентних доповідачів, адже виступи представників відповідних організацій та сесії "питань-відповідей" відразу дадуть можливість отримання відповідей на багато питань учасників.

 

Запрошуємо зацікавлених до участі у форумі.
 

Zakonoproekt21 червня 2012 р., відповідно до статті 93 Конституції України, ст. ст. 11, 12 Закону України «Про статус народного депутата України» та ст. 89 Регламенту Верховної Ради України та Постанови Верховної Ради України 4682-VI від 15.05.2012, на розгляд Верховної Ради України був внесений доопрацьований проект Закону України «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської  продукції та сировини» (реєстраційний номер 9707 від 13.01.2012).

Законопроект був поданий народними депутатами України Ю.А.Кармазіним, Г.М.Калетніком, І.Ф.Шаровим, І.Г.Кириленком.

Доповідати зазначений проект Закону на пленарному засіданні Верховної Ради України буде народний депутат України, перший заступник голови  Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя Ю.А.Кармазін.

 

134

15 червня 2012 р. у Києві пройшов семінар «Органічна Україна для сталого розвитку», у якому прийняли участь фахівці органічного руху, споживачі, деякі туристи Євро-2012, ЗМІ, інші зацікавлені особи.

В процесі спілкування мали можливість отримати відповіді на такі питання, як що таке органічний продукт, звідки він береться і чим відрізняється від традиційного? Хто його виробляє? Де можна купити та отримати консультацію щодо органічних продуктів? Правила органічного маркування, як впізнати органічний продукт на полиці магазина? Органічний продукт як бізнес, законодавча база, перспективи розвитку?

Серед інших питань, Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов ознайомив присутніх з поточним станом розвитку органічного сектору держави та найближчими планами, зокрема з анонсованим проведенням 08 вересня 2012 р. у Києві на Контрактовій площі Четвертого Всеукраїнського Ярмарку органічних продуктів.

В рамках проведеного заходу пройшла вікторина з розіграшем призів від органічних торгових марок «Пан Еко», «Eкорoд» та інших.

Численні відвідувачі змогли скуштувати смачні смаколики під час проведення одночасного кулінарного проекту Органічна Ферма Майбутнього, де шеф-кухарі пригощали стравами, що готувались з органічного борошна від Екороду та органічних лекварів та ковбас від Пан Еко.

 

Pan_Eko_Organic_Juices7 червня 2012 р. в Києві офіційно оголошено результати Міжнародного дегустаційного конкурсу "BEST DRINK’ 2012" щодо визначених найкращих в Україні алкогольних, безалкогольних напоїв, вод та соків. Зважаючи на все більшу увагу споживачів до безпечності харчів та напоїв, вперше було відзначено досягнення українських виробників органічних соків.

У цьому році цей конкурс проводили вже втретє. Експертна комісія шляхом закритої дегустації за органолептичними показниками, визнала сертифікований органічний яблучний сік від Торгової марки «ПАН ЕКО», виробником якого є член Федерації органічного руху України ФГ «Тізеш» із Закарпаття (дистриб’ютор – ТОВ «Украгрофін»), гідним першого місця у номінації «Природність та натуральність смаку».

Крім того, поважним журі згаданого конкурсу визнано органічний виноградний сік «Пан Еко» другим у категорії «Соки». Відзначені соки виробляються у максимально екологічно безпечній частині Карпат з використанням методу прямого віджиму, без додавання води та цукру, виключно у відповідності з органічними стандартами ЄС. Понад десять видів соків та напоїв Пан Еко, що продаються переважно в найкращих спеціалізованих магазинах та відділах органічних продуктів, користуються все зростаючим попитом у самих вимогливих споживачів у різних куточках України. Бренд «Пан Еко» був визнаний Торговою маркою Закарпаття 2011 р.  за версією Карпатського інформаційного агентства. Протягом 2009-2011 рр. Всеукраїнським конкурсом «Органік року» «Пан Еко» визнається найкращою торговою маркою сертифікованої органічної продукції в Україні.

Міжнародний дегустаційний конкурс "BEST DRINK" засновано з метою визначення та просування кращого продукту індустрії напоїв та наповнення споживчого ринку України високоякісною продукцією, до участі в конкурсі допускаються напої іноземного виробництва, виготовлені з дотриманням технічних умов, які пред'являються до них у країнах виробника. Організатор конкурсу - ВЦ "АККО Інтернешнл", за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної інспекції сільського господарства України. До складу Експертної комісії входять провідні експерти-дегустатори з великим досвідом роботи, представники Держспоживстандарту та Міністерства охорони здоров'я України, технологи підприємств, сомельє, а також незалежні спостерігачі та ЗМІ.

Джерело: http://www.organic.ua/