UKR RUS ENG

НОВИНИ

23-25.04.13_Dovkillya

23–25 квітня 2013 р. у Києві в Міжнародному виставковому центрі проходив Міжнародний екологічний Форум «Довкілля для України» та щорічна міжнародна виставка “Довкілля 2013”.

Серед сотень експонентів з різних регіонів України, що демонстрували свої досягнення в різних сферах збереження навколишнього середовища, дбайливого ставлення до екології, Федерацією органічного руху України було презентовано стенд «Життя у стилі органік», що користувався заслуженою увагою відвідувачів, в т.ч. Міністра екології та природних ресурсів України О.А.Проскурякова, першого заступника Київського міського голови А.К.Голубченка, які високо оцінили перспективи розвитку органічного руху в Україні. Користуючись нагодою, член громадських рад при  Міністерстві екології та природних ресурсів України та Міністерстві аграрної політики та продовольства України Голова Правління Федерації органічного руху України Є.В.Милованов запросив їх відвідати виставку «Органік-2013», що проходитиме в Експоцентрі (колишня ВДНГ) 22-25 травня 2013 р.

На стенді Федерації органічного руху України можна було не лише отримати журнали ORGANIC UA та ознайомитись з професійною літературою, що видає організація, але також з дуже широким асортиментом українських сертифікованих органічних продуктів. Відвідувачі виставки цікавились органічним хлібом від ТОВ «Хлібіо» з Одеси, соками, напоями, медом, повидлом, сиропами від ТМ «Пан Еко» з Закарпаття, овочами від ТМ «Царський садовник» з Київщини та ТОВ «Чистий Продукт - С» з Донецька, молоком та  медом «Етнопродyкту», крупами ТОВ «Старий Порицьк» з Волині, «Жменька» і «Екород» з Києва, курячими яйцями від ФОП «Яблонська» з Вінничини, медом від ФОП «Гевал» з Одещини, чаями від ТОВ «Чиста Флора» та ТМ «Карпатський чай» з Івано-Франківщини, ТОВ «Фітосвіт Лтд.» з Вінничини, іншими продуктами.

У рамках згаданої виставки Федерацією органічного руху України популяризувався «Євролисток» (маркування сертифікованих органічних продуктів, вироблених у відповідності до європейських стандартів (Постанови Ради (ЄС) № 834/2007 та Регламенту Комісії (ЄС) № 889/2008), відвідувачам роздавались відповідні роз’яснювальні буклети.

 
19 квітня 2013 р. у Житомирі відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Органічне виробництво і продовольча безпека”.

З промовами виступили ректор Житомирського національного агроекологічого університету Микитюк В.М., Голова Житомирської ОДА Рижук С.М., Голова Правління Федерації органічного руху України Милованов Є.В., перший проректор Полтавської державної аграрної академії Писаренко П.В., проректор Дніпропетровського університету ім. А.Нобеля Холод С.Б., інші фахівці, спеціалісти з України, Білорусії та Німеччини. У заході, що проводився Житомирським національним агроекологічним університет за підтримки Президентського фонду Леоніда Кучми "Україна", ПП «Галекс-Агро» та Федерації органічного руху України, взяло участь понад 200 учасників.
Вони ознайомилися з результатами наукових досліджень, практичним досвідом, обмінялись думками щодо вирішення актуальних проблем розвитку органічного виробництва, активно обговорювали проблеми та перспективи розвитку органічного виробництва, роль органічного виробництва у формуванні продовольчої безпеки, різні органічні технології виробництва в агрономії та особливості виробництва органічної тваринницької продукції. В ході конференції її учасники ознайомились з позитивним багаторічним досвідом органічного вирощування рослинницької і тваринницької продукції ПП «Галекс-Агро».
На численні запитання безпосередньо на виробництві особисто відповів засновник та керівник господарства Ющенко О.М.

439

19 квітня 2013 р. у Житомирі відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Органічне виробництво і продовольча безпека”.

 На конференції з доповідями виступили:

- ректор Житомирського національного агроекологічого університету Микитюк В.М.,

- Голова Житомирської ОДА Рижук С.М.,

- Голова Правління Федерації органічного руху України Милованов Є.В.,

- перший проректор Полтавської державної аграрної академії Писаренко П.В.,

- проректор Дніпропетровського університету ім. А.Нобеля Холод С.Б.,

- інші фахівці, спеціалісти з України, Білорусії та Німеччини.

У заході, що проводився Житомирським національним агроекологічним університетом, об'єднанням "Полісся Органік", за підтримки Президентського фонду Леоніда Кучми "Україна", ПП «Галекс-Агро» та Федерації органічного руху України, взяло участь понад 200 учасників. 

Вони ознайомилися з результатами наукових досліджень, практичним досвідом, обмінялись думками щодо вирішення актуальних проблем розвитку органічного виробництва, активно обговорювали проблеми та перспективи розвитку органічного виробництва, роль органічного виробництва у формуванні продовольчої безпеки, різні органічні технології виробництва в агрономії та особливості виробництва органічної тваринницької продукції.

В ході конференції її учасники ознайомились з позитивним багаторічним досвідом органічного вирощування рослинницької і тваринницької продукції ПП «Галекс-Агро». На численні запитання безпосередньо на виробництві особисто відповів засновник та керівник господарства Ющенко О.М.

 

 

Vegeta_Day17 квітня 2013 р. відбулась прес-конференція, присвячена Мирному дню вегетаріанця, який планується провести 25 квітня 2013 р.

Учасниками прес-конференції, що проходила у київському ресторані Carpaccio стали:

Олена Тарасова, Президент Асоціації Гімалайської йоги, організатор акції «За мир у всьому світі»,

Євген Милованов, Голова Правління Федерації органічного руху України,

Анжеліка Рудницька, директор Творчого Агентства «Територія А», співачка, заслужена артистка України,

Олександр Крилов, ресторатор, засновник популярних закладів Києва «Carpaccio», «Ікра» та ін.,

Людмила Веспер, дієтолог та засновник еко-магазинів «Еко-шик»,

Олена Калантарова, президент Академії професійної астрології, голова Спілки астрологів України.
О.Тарасова повідомила, що проведення мирного дня вегетаріанця підтримало 50 ресторанів України, в т.ч. у Києві, Одесі, Мелітополі, Донецьку, Дніпропетровську, Ужгороді, які в цей день будуть пропагувати здоровий спосіб життя і пісне меню!

Цю ініціативу підтримує також низка ресторанів Росії, Німеччини, Литви та інших країн. О.Крилов відзначив, що протягом 25 квітня у сім’ї його ресторанів:  «Carpaccio», «Ікра», «Опера», «Люди» та «Правда», разом з традиційними стравами, планується розширена пропозиція пісних страв, на які буде зроблена 20% знижка.

Схожі кроки зроблять й іншими ресторанами України, що підтримують проведення мирного дня вегетаріанця, зокрема еко-ресторанами «Еко-Шик», як підтвердила під час прес-конференції Л.Веспер.

Голова Правління Федерації органічного руху України Є.Милованов наголосив, що за останні кілька років у державі значно зріс перелік сертифікованих органічних продуктів, що виробляються, в т.ч. овочів, фруктів, соків, сиропів, джемів. Кілька виробників пропонують широкий вибір різноманітних круп, борошна, олій тощо. Він запевнив, що вітчизняні органічні виробники вже здатні забезпечувати органічні проекти наших рестораторів, у т.ч. і для приготування пісних та вегетаріанських страв. У цьому можна буде пересвідчитись, відвідавши виставку ORGANIC-2013, що проходитиме у Києві 22-25 травня.

Вегетаріанство - це шлях до здоров'я, краси, щастя та гармонійного стану для себе та оточуючих, а також майбутніх поколінь. Про це, приводячи приклади з власного життя, наголосила А.Рудницька, яка акцентувала увагу на тому, що шлях до вегетаріанства у кожного свій, але він має бути усвідомленим, мирним, без елементів буд-якого диктату, нав’язування.

Науково та на практиці доведено, що вегетаріанці довше живуть, менше хворіють (особливо це стосується ракових і серцево-судинних захворювань), а також менше схильні до депресій, стресів, агресії, фобій та інших психічних розладів.

Після офіційної частини учасники прес-конференції та журналісти мали нагоду провести дегустацію вегетаріанських страв та серії сертифікованих органічних овочевих, фруктових соків від торгової марки Пан Еко.

Перелік ресторанів, що підтримують проведення мирного дня вегетаріанця, найближчим часом з’явиться на сайті www.organic.ua – партнері проекту.

 

27

16 квітня 2013 р. вийшов з друку двадцять сьомий номер всеукраїнського журналу «ORGANIC UA». Для читачів ми пропонуємо багато цікавих та пізнавальних матеріалів щодо продуктів харчування, аналітичну інформацію, думки відомих людей про органічні продукти тощо. А також спеціально за проханнями читачів кулінарні рецепти, які Ви з легкістю зможете приготувати на своїй кухні і порадувати ними Ваших коханих і друзів.

Короткий зміст:

* Biofach 2013: органік набирає обертів

* Антиоксиданти: секрет вічної молодості

* Терен: терпкий і колючий природний цілитель

* Органічне птахівництво: умови вирощування

* Трьохтомник до ювілею В. І. Вернадського

Більше читайте на сторінках журналу, який можна замовити в офісі Федерації органічного руху України.