UKR RUS ENG

НОВОСТИ

There are no translations available.

Kulinar.project27 жовтня 2012 р. на НСК «Олімпійський» в м. Києві проходив Фестиваль «Best Food Fest & Health». Родзинкою фестивалю став Кулінарний проект дегустації органічних продуктів, проведення якого стало можливим за фінансової підтримки Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ), в рамках Проекту "Сприяння економічному розвитку та зайнятості", під час якого Федерація органічного руху України спільно з партнерами здійснює інформаційну кампанію для споживачів з популяризації міжнародного маркування сертифікованих органічних продуктів “Євролисток”.

Основною ідеєю проведення Фестивалю здорової їжі «Best Food Fest & Health» та Кулінарного проекту дегустації органічних продуктів було навчити готувати правильну, смачну, а головне корисну їжу. Адже під час Фестивалю відвідувачі  мали можливість відвідати майстер-класи кращих шеф-кухарів, а також дієтологів, психологів, митців ...дізнатися масу нового та корисного про здорову їжу.

Organic_Best_food_festКулінарний проект дегустації органічних продуктів здійснювався Торговим Домом «Органік Ера» й був присвячений органічній їжі, фермерським продуктам, еко-трендам у їжі та дизайні. Відвідувачі Фестивалю мали можливість здійснити інтерактивну дегустацію органічних продуктів, меню якого включало готові до споживання сертифіковані органічні продукти та приготовані шеф-кухарями вишукані страви з органічних інгредієнтів від українських виробників.Приємно відзначити, що для приготування страв свою продукцію надали ряд сертифікованих органічних брендів, зокрема Пан Еко, Екород, Хлібіо, Жменька, Етнопродукт, Царський садівник. Вказані торгові марки також представили на розсуд гостям Фестивалю свою продукцію, яку можна було як продегустувати, так і придбати.

PinchukПриємною несподіванкою для гостей та відвідувачів Фестивалю здорової їжі стало проведення кулінарного шоу з відомими людьми. Зокрема, був організований майстер-клас по приготуванню здорового, зеленого, органічного коктелю, який готували відомий продюсер, скульптор та меценат Олег Пінчук, відомий художник Юрій Янович та відомий кухар Михайло Марчук. Органічними інгредієнтами коктелю стали: селерово-яблучний сік від Торгової марки "Пан Еко" та зелень і салати від Торгової марки "Царский садовник".

Творчий підхід організаторів та високий професіоналізм кухарів емоційно налаштовували учасників на більш глибоке проникнення у тему ОРГАНІК. Активне спілкування з органік-консультантами дозволило більш детально розширити кругозір відвідувачів фестивалю щодо стану і розвитку органічного ринку в Україні, ознайомитись із асортиментом органічної продукції, її перевагами та смаковими якостями.

 
There are no translations available.

President26 жовтня 2012 р. Президент України повернув зі своїми пропозиціями Закон України "Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини" для повторного розгляду Верховною Радою України. З текстом зауважень та пропозицій Президента ознайомитися можна на сайті http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=42324

Доповідатиме пропозиції Президента України під час повторного розгляду зазначеного Закону на пленарному засіданні Верховної Ради України Представник Президента України у Верховній Раді України Ю.Мірошниченко.

До відома: Закон України "Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини" (№9707) був підготовлений народними депутатами України Г.М.Калетніком, І.Г.Кириленком, Ю.А.Кармазіним та І.Ф.Шаровим, ухвалений Верховною Радою України 18 вересня 2012 року і направлений на підпис Президенту України 27 вересня 2012 р.

 
There are no translations available.

unian26 жовтня 2012 р. в Інформаційній агенції «УНІАН» відбулася прес-конференція на тему: "Як харчуватися правильно, з користю для здоров’я і при цьому смачно? Презентація фестивалю "Best Food Fest & Health". Учасниками заходу були: Павло Богарад, співорганізатор фестивалю "Best Food Fest & Health", Андрій Клименко, керівник освітнього проекту Upgrade, Володимир Янченко, президент "Парку Київська Русь", Святослав Лешик, президент ГО «Союз молоді Київська Русь», Оксана Скіталінська, лікар-дієтолог, засновниця центру здорового харчування "100 років", Едуард Приступа, український співак, продюсер, телеведучий, лідер гурту «НеДіля» та Євген Милованов, президент Федерації органічного руху України.

Учасники ознайомили журналістів з тенденціями у здоровому харчуванні в Україні, розказали про важливість сертифікації продукції в нашій країні, розкрили проблеми здорового способу життя, з якими стикаються українці та варіанти їх вирішення завдяки проведенню фестивалів, таких як "Best Food Fest & Health", що відбудеться 27 жовтня 2012 р. на території НСК «Олімпійський» з 10 до 17 год.

Eugene_MilovanovЄвген Милованов акцентував увагу представників засобів представників мас-медіа на проведенні Ярмарки екологічних продуктів на Фестивалі «Best Food Fest & Health», участь в якій, за фінансової підтримки GIZ, приймуть ряд сертифікованих органічних брендів, зокрема Пан Еко, Екород, Хлібіо, Жменька, Етнопродукт, Чистий продукт. Відвідувачам пропонуватимуться сертифіковані органічні продукти від різних виробників, надаватиметься консультація щодо органічних продуктів та розповсюджуватиметься поліграфія й інформаційні буклети.

До відома: протягом жовтня-листопада 2012 р. Федерація органічного руху України, за фінансової підтримки Німецького Товариства міжнародного співробітництва GIZ, в рамках Проекту "Сприяння економічному розвитку та зайнятості" спільно з партнерами проводить інформаційну кампанію для споживачів з популяризації міжнародного маркування сертифікованих органічних продуктів “Євролисток”.

 
There are no translations available.

Eko-meat_201218 жовтня 2012 р. в Орхуському центрі відбулася презентація проекту екологічного стандарту СОУ ОЕМ 08.002.35.069 Продукти переробки молока та м’яса - Екологічні критерії оцінки життєвого циклу.

Стандарт, ухвалений Координаційною радою з екологічного маркування, був розроблений технічним комітетом стандартизації ТК 82 «Охорона навколишнього природного середовища України» з урахуванням пропозицій від Міністерства аграрної політики та продовольства України та профільних наукових і науково-дослідних закладів.

В засіданні взяли участь члени Координаційної ради - представники від центральних органів державної влади, наукових та науково-дослідних закладів, експертних та громадських організації, а також підприємств-товаровиробників та засобів масової інформації. Від Федерації органічного руху України у засіданні Координаційної ради прийняв участь Голова Правління – Милованов Євген Володимирович.

Стандартом упроваджуються добровільні критерії до усіх етапів життєвого циклу, які визначатимуть екологічні переваги продукції м’ясо-молочної промисловості з метою віднесення її до категорії «еко-» і відзначення знаком екологічного маркування.

Ухвалений проект екологічного стандарту буде упроваджено до системи екологічної сертифікації та маркування продукції І типу яка почала розвиватися в Україні з 2003 року згідно вимог міжнародного стандарту ISO 14024 (ДСТУ ISO 14024).

На даний час система нараховує 45 екологічних стандартів які забезпечують науково обґрунтований, прозорий та доступний механізм інформування споживачів про екологічні переваги продукції, що є однією з пріоритетних цілей в реалізації державної екологічної політики України.

Довідкова інформація

11 жовтня 2012 року Міністр екології та природних ресурсів України Ставицький Е.А. уклав з громадськими організаціями Угоду про співробітництво щодо розвитку в Україні системи екологічно безпечного споживання та екологічного маркування відповідно до міжнародних та європейських вимог.