7-8 вересня 2011 р. в Національному виставковому центрі „Експоцентр Україна” в рамках Міжнародного Форуму-виставки „Екологічний стандарт якості та безпеки продукції-крок в майбутнє”, за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України відбулося засідання круглого столу на тему: „Екологізація виробництва як фактор підвищення конкурентоспроможності українських товаровиробників”. Основною метою заходу було об’єднання зусиль органів державної влади, вчених, товаровиробників, громадських організацій та фахівців з метою підвищення конкурентоспроможності українських товаровиробників шляхом поліпшення якості та безпечності вітчизняної сільськогосподарської продукції та продовольства.
Учасники круглого столу обговорили сучасний стан та перспективи екологізації сільськогосподарської та харчової галузей України, зробили аналіз проблем діяльності харчових компаній у сфері забезпечення належної якості та безпечності продовольства з урахуванням потреби прозорого відстеження усього харчового ланцюга від поля до столу, актуальні питання залучення інвестицій в контексті екологізації аграрного виробництва.
Зокрема, народний депутат України Іван Кириленко у своєму виступі акцентував увагу присутніх на необхідності поширення в нашій державі біодинамічного виробництва з врахуванням, в першу чергу, досвіду Алекса Подолінського та фермерів Австралії. Він наголосив, що всі передумови для розвитку цього напрямку господарювання в нас вже існують, необхідно лише підтримати фермерів на державному рівні, створивши чітку законодавчу та регулюючу системи, а це, в свою чергу, не лише сприятиме поліпшенню стану ґрунтів, але й підвищить конкурентоспроможність вітчизняної продукції у зв’язку з інтеграцією України до європейських ринків.
Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов у своїй доповіді зацікавив присутніх цікавими фактами щодо розвитку органічного виробництва в різних країнах світу, навів приклади ефективного господарювання українських господарств в цій галузі та оцінив подальші перспективи експорту вітчизняної органічної продукції, наголосивши на доречності пріоритетності розвитку внутрішнього органічного ринку в Україні.