Під час захисту здобувачі представили результати досліджень щодо удосконалення технології та рецептур органічних продуктів та впровадження їх виробництва на підприємствах різної потужності. Особлива увага приділялася вимогам до якості сировини та її відповідності міжнародним стандартам органічного виробництва, застосуванню технологічних режимів, які сприяють максимальному збереженню усіх цінних компонентів готового виробу, управлінню якістю.
Відповідаючи на запитання членів екзаменаційної комісії, здобувачі продемонстрували знання нормативної документації щодо органічного виробництва та правил сертифікації, знання технологій виробництва харчових продуктів.
Голова екзаменаційної комісії, виконавчий директор Федерації органічного руху України Андрій Коняшин відзначив високий рівень досліджень магістрантів. Він підтвердив актуальність і практичну цінність представлених робіт, які можуть мати практичне застосування у харчовій промисловості.
Особливо комісією були відзначені найкращі доповіді магістранток Билини Д.В. (керівник доц. Фалендиш Н.О.), Зінькевич Н.М. (керівник проф. Камбулова Ю.В.) та Горб’як О.І. (керівник проф. Камбулова Ю.В.).
За результатами захисту усі здобувачі отримали високі позитивні оцінки.
По завершенню всі члени екзаменаційної комісії побажали випускникам успіхів у подальшій майбутній професійній діяльності та популяризації виробництва органічних харчових продуктів в Україні.