З 26 по 28 листопада 2012 р. в АР Крим у містах Сімферополь, Севастополь та Євпаторія відбулися семінари «Еко-фішка для отельєра: органічний вибір». Організовувала захід Міжнародна благодійна організація «Інформаційний центр« Зелене досьє» за підтримки
Проекту «Сприяння економічному розвитку та зайнятості» Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.
Основною метою проведення семінарів було підвищення інформованості представників туристичного бізнесу щодо сертифікованих органічних харчових продуктів.
Для учасників важливо було показати, як використання органічних продуктів може вплинути на розвиток бізнесу. Інформованість населення про органік і в принципі про безпеку та користь продуктів харчування залишає бажати кращого. У той же час потенціал українського села з виробництва корисних для споживання і дружніх до природи продуктів харчування, як і раніше, теоретично дуже високий.
Для того, щоб перетворити теорію в поширену практику, учасники семінарів показали на прикладах ефективність використання органічної продукції в готелях. Саме готелі та садиби – найбільш морально готові структури для пропаганди здорового способу життя. У той же час, вони постійно шукають нові механізми для залучення туристів, переваги порівняно з іншими об’єктами туристичного бізнесу. Саме цими перевагами мають стати органічні продукти та відповідне створення меню з використанням органічних інгредієнтів.
Під час заходів серед учасників розповсюджувалися журнали “ORGANIC UA”, а також інформаційні буклети та брошури щодо органічного руху в Україні.