17 квітня 2013 р. відбулась прес-конференція, присвячена Мирному дню вегетаріанця, який планується провести 25 квітня 2013 р.
Учасниками прес-конференції, що проходила у київському ресторані Carpaccio стали:
Олена Тарасова, Президент Асоціації Гімалайської йоги, організатор акції «За мир у всьому світі»,
Євген Милованов, Голова Правління Федерації органічного руху України,
Анжеліка Рудницька, директор Творчого Агентства «Територія А», співачка, заслужена артистка України,
Олександр Крилов, ресторатор, засновник популярних закладів Києва «Carpaccio», «Ікра» та ін.,
Людмила Веспер, дієтолог та засновник еко-магазинів «Еко-шик»,
Олена Калантарова, президент Академії професійної астрології, голова Спілки астрологів України.
О.Тарасова повідомила, що проведення мирного дня вегетаріанця підтримало 50 ресторанів України, в т.ч. у Києві, Одесі, Мелітополі, Донецьку, Дніпропетровську, Ужгороді, які в цей день будуть пропагувати здоровий спосіб життя і пісне меню!
Цю ініціативу підтримує також низка ресторанів Росії, Німеччини, Литви та інших країн. О.Крилов відзначив, що протягом 25 квітня у сім’ї його ресторанів: «Carpaccio», «Ікра», «Опера», «Люди» та «Правда», разом з традиційними стравами, планується розширена пропозиція пісних страв, на які буде зроблена 20% знижка.
Схожі кроки зроблять й іншими ресторанами України, що підтримують проведення мирного дня вегетаріанця, зокрема еко-ресторанами «Еко-Шик», як підтвердила під час прес-конференції Л.Веспер.
Голова Правління Федерації органічного руху України Є.Милованов наголосив, що за останні кілька років у державі значно зріс перелік сертифікованих органічних продуктів, що виробляються, в т.ч. овочів, фруктів, соків, сиропів, джемів. Кілька виробників пропонують широкий вибір різноманітних круп, борошна, олій тощо. Він запевнив, що вітчизняні органічні виробники вже здатні забезпечувати органічні проекти наших рестораторів, у т.ч. і для приготування пісних та вегетаріанських страв. У цьому можна буде пересвідчитись, відвідавши виставку ORGANIC-2013, що проходитиме у Києві 22-25 травня.
Вегетаріанство – це шлях до здоров’я, краси, щастя та гармонійного стану для себе та оточуючих, а також майбутніх поколінь. Про це, приводячи приклади з власного життя, наголосила А.Рудницька, яка акцентувала увагу на тому, що шлях до вегетаріанства у кожного свій, але він має бути усвідомленим, мирним, без елементів буд-якого диктату, нав’язування.
Науково та на практиці доведено, що вегетаріанці довше живуть, менше хворіють (особливо це стосується ракових і серцево-судинних захворювань), а також менше схильні до депресій, стресів, агресії, фобій та інших психічних розладів.
Після офіційної частини учасники прес-конференції та журналісти мали нагоду провести дегустацію вегетаріанських страв та серії сертифікованих органічних овочевих, фруктових соків від торгової марки Пан Еко.
Перелік ресторанів, що підтримують проведення мирного дня вегетаріанця, найближчим часом з’явиться на сайті www.organic.ua – партнері проекту.