24 липня 2012 р. в приміщенні Першого інформаційного порталу «Обозреватель» відбулася прес-конференція на тему «Кишкові інфекції: правила безпечного харчування влітку». У прес-конференції прийняли участь дільничний лікар міста Києва Рита Гофман та Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.
Основний акцент експерти зробили на необхідності поміркованого ставлення споживачами до харчових продуктів, які вони купують та вживають, особливо у спекотні дні, адже висока температура та неправильне зберігання харчів можуть зіграти злий жарт з будь-ким із нас. І якщо у споживача виникає найменший сумнів щодо якості продукту чи терміну його зберігання, краще не купувати та не споживати його взагалі.
Євген Милованов, зокрема, порекомендував покупцям звертати увагу на свіжі і, в першу чергу, справжні сертифіковані органічні продукти і особливо ретельно вивчати маркування та наявність органічного сертифікату. Адже в Україні вже є значна кількість прикладів появи псевдо-органічних продуктів, що створює, в першу чергу, недобросовісну конкуренцію серед виробників, так як деякі з них безпідставно використовують термін «органік» і вводять цим в оману споживачів.