25 листопада 2009 року у конференц-залі Інституту післядипломної освіти Київського національного університету ім. Тараса Шевченка відбулася міжнародна конференція на тему “Органічна переробка та збут. Київ 2009”.
В останні роки органічний рух в Україні набирає підвищених обертів. На споживацьку ініціативу щодо купівлі якісних, здорових продуктів харчування, активно починають відгукуватися українські виробники, які все частіше виводять на вітчизняний ринок сертифіковану органічну продукцію, як то овочі, фрукти, мед, крупи, соки, повидло, сиропи, м’ясні вироби тощо.
З метою аналізу сьогоднішнього стану виробництва, переробки та збуту органічної продукції в Україні, обміну досвідом від провідних операторів органічного ринку й проводилася згадана конференція.
Для учасників заходу порівняльний аналіз розвитку вітчизняного та світового органічного ринків провів Голова Правління Федерації органічного руху України Є.В. Милованов.