UKR RUS ENG

НОВИНИ

Conference_Zhytomyr_23.04.1523 квітня 2014 р. у Житомирі відбулася Третя Міжнародна науково-практична конференція “Органічне виробництво і продовольча безпека”, що була організована Житомирським національним агроекологічним університетом за підтримки Федерації органічного руху України, ПП «Галекс-Агро», ТОВ «Органік Мілк» та регіонального об’єднання «Полісся органік». Захід проводився за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL) за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.

Основною метою проведення конференції було ознайомлення з результатами наукових досліджень, практичним досвідом, обмін думками щодо вирішення актуальних питань розвитку органічного виробництва. У роботі заходу прийняти участь близько 100 фахівців з різних куточків України.

Основними дискусійними питаннями стали наступні: проблеми і перспективи розвитку органічного виробництва; роль органічного виробництва у формуванні продовольчої безпеки; органічні технології виробництва; маркетинг органічної продукції.

На конференції з доповідями виступили: в.о. ректора Житомирського національного агроекологічого університету Скидан О.В, Голова Правління Федерації органічного руху України Милованов Є.В., менеджер Проекту «Розвиток органічного ринку в Україні» Прокопчук Н.О, директор НДІ економіки і менеджменту НУБіП України Талавиря М.П, директор ТОВ «Органік Мілк» Стретович О.О. та інші фахівці, спеціалісти та експерти.

Після пленарної частини конференції, її учасники відвідали найбільший в Україні завод по переробці органічного молока власного виробництва ТОВ «Органік Мілк», де мали можливість про дегустувати сертифіковані органічні продукти від українського виробника.

В рамках конференції відбулося відкриття Центру органічного виробництва «Полісся органік», на базі якого будь-які відвідувачі можуть знайомитися з фаховою літературою органічного напрямку, а також отримувати консультації з різних питань органічного виробництва.

 

Organic_UA_3514 квітня 2015 р. вийшов з друку тридцять п'ятий номер всеукраїнського журналу «ORGANIC UA». Випуск номеру став можливим завдяки фінансовій підтримці Швецарської Конфедерації в рамках Проекту "Розвиток органічного ринку в Україні".

Цей номер журналу був виданий російською мовою з метою полегшення доступу до інформації російськомовним читачам, а також з урахуванням розповсюдження  номеру серед учасників П'ятої Міжнародної конференції "Розвиток органічного сектору в Центральній/Східній Європі та країнах Центральної Азії".

Як і завжди, ми пропонуємо до Вашої уваги цікаві та пізнавальні матеріали щодо розвитку органічного сектору в Україні та світі.

Видання дуже інформативне, адже висвітлює підбірку матеріалів, розрахованих не лише на фахівців органічного сектору, а й на звичайних громадян, які працюють на власних присадибних ділянках, або цікавляться здоровим та безпечним харчуванням вцілому.

Частина матеріалу присвячена відомій виставці "Біофах-2015", частина висвітлює органічні події в пострадянських країнах тощо.

В рубриці «Корисно знати» представлений цікавий матеріал щодо вирощування органічної картоплі. Рубрика "Досвід" аналізує наявність в інтернет-просторі, зокрема, в соціальній мережі Facebook, тих, хто тим чи іншим чином пов'язаний з органіком.  

Короткий зміст номеру:

* И картофель бывает органическим

* Колорады: история борьбы

* Органическое земледелие более устойчиво к засухам

* Биофах-2015: органический пульс

* Органик в Армении

* Фейсы органика в Украине

* Как правильно пить воду

і багато іншого.

Більше читайте на сторінках журналу, який можна замовити в офісі Федерації органічного руху України.

 

Conference-19.03.2015

19 березня 2015 р. успішно успішно відбулася конференція "Органічне рослинництво – 2015", яку проводив сертифікаційний орган "Органік Стандарт" (співзасновником якого є Федерація органічного руху України) у співпраці з FiBL за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.

Участь у конференції прийняли близько 150 осіб, які мали чудову нагоду почути доповіді найкращих українських експертів та міжнародних спеціалістів зі Швейцарії та Німеччини, зокрема на теми: - технології мінімального обробітку ґрунту; - мульчування; - суміші культур в органічному землеробстві; - методи контролю захворювань озимої пшениці; - підбір сортів озимої пшениці в органічному землеробстві; - знаряддя та методи для боротьби з бур’янами; - досвід переходу на органічне виробництво; - підготовка насіння до сівби та інші.

Перед учасниками Конференції виступив Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, який презентував П’яту Міжнародну Конференцію «Розвиток органічного сектору в Центральній/Східній Європі та країнах Центральної Азії», що проходитиме в Києві 16-17 квітня 2015 р.

Учасники конференції, в т.ч. члени Федерації органічного руху України, органічні виробники, інші с.-г. виробники, що цікавляться органічним виробництвом, представники надавачів послуг в органічному виробництві, виробників ЗЗР та добрив для органічного виробництва, представники ЗМІ, окрім спілкування з колегами та фахівцями, змогли ознайомитися з невеликою експозицією дозволених в органічному землеробстві добрив та засобів захисту рослин, а що також приємно, отримали насолоду від куштування страв з органічних інгредієнтів.

 

organic_ua_3430 грудня 2014 р. вийшов з друку тридцять четвертий номер всеукраїнського журналу«ORGANIC UA». Читачам пропонуються цікаві та пізнавальні матеріали щодо розвитку органічного сектору в Україні та світі.

В номері, як і завжди, висвітлюються основні події в органічному секторі як України, так і світу. Частина матеріалу присвячена підбиттю підсумків органічного господарювання в 2014 р., за результатами якого, згідно висновків експертів, були нагороджені дипломами провідні українські виробники органічних продуктів. 

В рубриці «Корисно знати» представлений цікавий матеріал щодо сірих угорських корів, яких вирощують закарпатські органічні фермери. Розділ «Кулінарний шедевр» порадує читачів рецептами салатів до свят, які Ви з легкістю зможете приготувати власними руками.

Короткий зміст номеру:

* Органічний сектор України: підсумки та результати.

* Брудна дюжина 2014: свіжі продукти з найбільшим вмістом пестицидів.

* 8 продуктів, найгірших для споживання перед сном.

* Улюблена страва пророка Мухаммеда.

* США: Інструкції Національної органічної програми щодо терміну "органічний".

* Органічний "Naturaplan" від СООР

і багато іншого.

Більше читайте на сторінках журналу, який можна замовити в офісі Федерації органічного руху України.