UKR RUS ENG

НОВИНИ

13520-22 травня 2011 р. в Національному комплексі "Експоцентр України" проходила Друга Національна Виставка "Еко-Відпочинок 2011".

На Виставці-фестивалі Еко-Відпочинок було представлено розмаїття індустрії відпочинку та розваг. Виставка-фестиваль не тільки презентувала курорти, природні та історико-культурні багатства, а й продемонструвала принади різних регіонів України, їхню базову інфраструктуру, поліпшення екології в цілому і якості кожного окремо взятого людського життя. В рамках виставки відбулася традиційна виставка-ярмарок сільського туризму «Українське село запрошує» та захід «Іноземне село в Україні». Також проходили семінари, презентації, музичні фестивалі, виступи етно-колективів,фольклорних ансамблів, дегустації.

Pan_Eko_2011Як і минулого року, відвідувачі Виставки мали можливість посмакувати та придбати безпосередньо у виробників найкращі сертифіковані органічні продукти ТМ Пан Еко: сиропи, соки, леквар, сухофрукти. Незабутнім для відвідувачів стало смаження не лише органічних ковбасок, але й цілих свиней дивовижної породи «Монголиця» на вертелі на відкритому вогні.

Туроператори, туристичні агенції, власники готелів, апартаментів та ін. видів розміщення, власники event-агенцій, представники державних відомчих організацій та кінцеві споживачі могли ознайомитися з широким спектром пропозицій, встановити нові контакти, отримати інформаційні матеріали, наперед сплановуючи власний відпочинок.

Sun_day_2011В рамках виставки "Еко-Відпочинок-2011" 21 травня 2011 р. вперше в Україні Інформаційний центр «Зелене досьє» проводив святкування Дня Сонця.

Для відвідувачів цієї події було організовано наступні заходи:

сонячний караван за участі екомобілів та акторів; презентація сонячних технологій з України та Європи; музика світу з сонячної України та Естонії: Гурти «PoliКарп», «Свята Ватра», а також запальні українські танці; експерти розповідали цікаву інформацію про Сонце, спеціальний гість - швейцарський «сонячний піонер» - Луїс Палмер; для дітей проводилися активні ігри та розваги.

Прагнення сучасної людини до здорового способу життя – тенденція сьогодення. Все більше людей починають приділяти увагу питанням підвищення якості свого життя – це і власна оселя, меблі, продукти здорового харчування, оздоровлення і відпочинок. У зв'язку з цим набуває популярності в нашій країні і за кордоном агро-екологічний та сільський зелений відпочинок. Він охоплює широкий спектр форм відпочинку: від відпочинку у сільській місцевості, на органічних господарствах, відпочинку у туристичних центрах і курортах, що розташовані у селищах і малих містах, до відпочинку у сільських дворових господарствах. Крім того, такий спосіб відпочинку доступніший за ціною, що в умовах економічної кризи набуває безперечної переваги.

 

13318 травня 2011 р. в рамках проекту Держземагентства України та Світового банку, за підтримки Федерації органічного руху України, успішно відбувся прес-тур журналістів національних ЗМІ до органічного господарства «Агроекологія» (Шишацький р-н Полтавської обл.).

 

У рамках заходу, в якому прийняли участь понад 20 журналістів з провідних теле-, радіоканалів та друкованих ЗМІ, співзасновник ПП «Агроекологія» Герой України Семен Антонець, Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов, представники Шишацької районної державної адміністрації, Державного агентства земельних ресурсів у Полтавській області, керівники Полтавської державної аграрної академії поділилися, зокрема, своїм баченням питань шляхів забезпечення в сучасних умовах родючості ґрунтів і не допустити їх цілковитого виснаження; впливу орендних стосунків забезпеченню родючості; чи збираються великі аграрні підприємства купляти землю після скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення? Особлива увага журналістів була звернена на проблеми та перспективи розвитку органічного землеробства після нещодавнього прийняття Верховною Радою Закону України "Про органічне виробництво", передумови задоволення зростаючого попиту на органічні продукти в Україні. Учасники прес-туру змогли ознайомитись з полями та тваринницькими фермами ПП «Агроекологія», що одним з перших в Україні перейшло на органічні методи господарювання.

 

17

17 травня 2011 р. вийшов з друку сімнадцятий номер всеукраїнського журналу «ORGANIC UA». Для читачів ми пропонуємо багато цікавих та пізнавальних матеріалів щодо продуктів харчування, аналітичну інформацію, думки відомих людей про органічні продукти тощо. Також відтепер спеціально за проханнями читачів кулінарні рецепти, які Ви з легкістю зможете приготувати на своїй кухні і порадувати ними Ваших коханих і друзів.

Короткий зміст:

Органічні полуниця:

- Вітаміни для дорослих та малих.

- Дієта проти зайвих кілограмів.

- Рецепти полуничних страв.

- Ягідна косметологія

Королівське весілля – органічний вибір монархів.

Прийнято закон "Про органічне виробництво".

Органічна косметика. Натуральний догляд за тілом.

 

Більше читайте на сторінках журналу, який можна замовити в офісі Федерації органічного руху України, а також придбати у кіосках Києва.

 

ugochanska_loza20118 травня 2011 р. у місті Виноградові на Закарпатті пройшов VIII-й Відкритий фестиваль виноградарів-виноробів «Угочанська лоза». Цього року захід відбувся в рамках Дня Європи, що символічно для нашої держави, адже подія відбувалася неподалік географічного центру континенту. На святкування Дня Європи приїхали офіційні делегації з Угорщини, Росії, Румунії, а також консули Угорщини у Берегові та Ужгороді.

Свято транслювалося у прямому ефірі завдяки угорському Уряду і телемосту "Duna Televízió" між країнами, що межують з Угорщиною: Україною, Румунією, Словаччиною, Словенією, Хорватією, Сербією та Австрією - на знак міжнародної дружби і толерантності у Європі та Карпатському регіоні.

Ugochanska_loza1Прикрасою свята стала виставка-продаж виноробної продукції та творів декоративно-прикладного мистецтва. У парку Перені пройшов конкурс "кращий сільський двір" Виноградівського р-ну. Переможцем стало с.Шаланкі, що отримало приз "Хунгарі Фест".

Традиційно великим попитом користувалися сертифіковані органічні продукти ТМ Пан Еко: сиропи, соки, леквар і м'ясні продукти з свинини породи "Монголиця", в т.ч. ковбаси, "бограч-гуляш" та "боб-гуляш". Головною кулінарної програмою свята була смажена «Монголиця» на відкритому вогні. Тисячі гостей мали змогу безкоштовно скуштувати та насолодитись цим делікатесним м’ясом.