UKR RUS ENG

НОВИНИ

Novograd-Vol-201215 серпня 2012 р. у м. Новоград-Волинський Житомирської обл. відбулася Перша зустріч з напрямку органічних сільськогосподарських орних культур та органічного молочного напрямку, організована Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) на базі господарства ПП «Галекс-Агро» в рамках проекту “Розвиток органічного ринку в Україні” (2012-2016).

Учасниками заходу були зацікавлені у виробництві та збуті органічних сільськогосподарських орних культур та органічних молочних продуктів виробники, переробні підприємства, точки продажу, представники Федерації органічного руху України. Для висвітлення події були запрошені більше десяти представників засобів масової інформації, адже тема органічного виробництва потребує правильного та об’єктивного висвітлення.

Під час зустрічі Т.Aйзерінг презентував учасникам швейцарсько-український проект «Розвиток органічного ринку в Україні». Експерти з Швейцарії М.Ліхтенхан та Е.Майлі виступили з лекціями про органічне землеробство та виробництво молочних продуктів. Лекції чудово були підкріплені виїзним відвідуванням як органічних полів ПП «Галекс-Агро», так і тваринницького молочного комплексу, що дало можливість учасникам зустрічі обговорити питання зі специфічних ринкових та виробничих тем з вибраних напрямків.

 

2414 серпня 2012 р. вийшов з друку двадцять четвертий номер всеукраїнського журналу «ORGANIC UA», який вже три роки випускає Федерація органічного руху України. Пропонуємо Вам ознайомитися з корисними та пізнавальними матеріалами щодо харчових продуктів, аналітичною інформацією, думками відомих людей про органічні продукти, цікавими кулінарними рецептами, тощо.

Короткий зміст:

Марія Матіос: щастя у здорових емоціях

Органік у школах: переймаємо іноземний досвід

- Органічний хумус: східна екзотика для українських гурманів

- Морква: забуті секрети молодості та довголіття

- Леонід Кучма підтримує органічну науку

Про це та більше читайте на сторінках журналу, який можна замовити в офісі Федерації органічного руху України.

 

Soya_organic-201202 серпня 2012 р. у смт. Теплик Вінницької обл. на базі ФГ «Дон» (члена Федерації органічного руху України) відбулася щорічна науково-практична нарада-семінар «Соціально-економічні аспекти доцільності переходу до органічних методів вирощування сої», організаторами якої стали Українська асоціація виробників і переробників сої та Федерація органічного руху України за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної академії аграрних наук України, Вінницької облдержадміністрації.

Під час роботи семінару з доповідями виступили, зокрема, заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Вінницької ОДА В. Темченко, Президент асоціації «Украгропромсоя» В. Тимченко, Голова Правління Федерації органічного руху України Є. Милованов. Особливу увагу доповідачі звернули на актуальність подальшого розвитку сертифікованого органічного агровиробництва зернобобових не лише на Вінниччині, а й на території всієї України для зміцнення експортного потенціалу та насичення внутрішнього ринку дійсно безпечною продукцією. Після закінчення семінару представники сільськогосподарських підприємств, наукових, дослідних установ та ЗМІ ознайомилися з результатами органічного вирощування сої та інших бобових культур, відвідавши поля ФГ «Дон».

 

Milovanov_Obozrevatel24 липня 2012 р. в приміщенні Першого інформаційного порталу «Обозреватель» відбулася прес-конференція на тему «Кишкові інфекції: правила безпечного харчування влітку». У прес-конференції прийняли участь дільничний лікар міста Києва Рита Гофман та Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

Основний акцент експерти зробили на необхідності поміркованого ставлення споживачами до харчових продуктів, які вони купують та вживають, особливо у спекотні дні, адже висока температура та неправильне зберігання харчів можуть зіграти злий жарт з будь-ким із нас. І якщо у споживача виникає найменший сумнів щодо якості продукту чи терміну його зберігання, краще не купувати та не споживати його взагалі.

Євген Милованов, зокрема, порекомендував покупцям звертати увагу на свіжі і, в першу чергу, справжні сертифіковані органічні продукти і особливо ретельно вивчати маркування та наявність органічного сертифікату. Адже в Україні вже є значна кількість прикладів появи псевдо-органічних продуктів, що створює, в першу чергу, недобросовісну конкуренцію серед виробників, так як деякі з них безпідставно використовують термін «органік» і вводять цим в оману споживачів.