UKR RUS ENG

Перший Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів, Львів-2009

Питання здоров'я для кожної людини є постійно важливими і актуальними. Значною мірою вони пов'язані не лише зі здоровим способом життя, але і з правильним харчуванням, походженням продуктів та методів їх виробництва, можливістю споживати якісні, повноцінні харчові продукти.

Український споживач щоденно стикається з багатьма фактами появи на ринку неякісних, фальсифікованих продуктів харчування, численними випадками отруєнь та збільшенням пропозиції на ринку продукції з вмістом  пестицидів, штучних інгредієнтів, генетично модифікованих організмів, адже в Україну у великій кількості імпортуються продукти, в т.ч. і сумнівної якості, з ГМ компонентами від різних іноземних фірм, причому без відповідного маркування.

Як своєрідна відповідь на все зростаючий попит споживачів на чисті, здорові, гарантовано незабруднені продукти харчування, у світі за останні десятиліття сформувався і постійно розвивається сектор так званого органічного агровиробництва. Продукти під знаком «Органік», все більше починають з’являтися і в Україні.

Завдяки зусиллям Федерації органічного руху у співробітництві з Швейцарським дослідним інститутом органічного сільського господарства (FіBL) за підтримки Міністерства аграрної політики України, Львівської міської Ради, Державного Секретаріату Швейцарії з економічних питань вперше в Україні був організований та проведений Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів. Подія відбулася 10 жовтня 2009 р. в м. Львів на прощі Ринок.

Organic_market-fair_-2009

Учасниками органічного ярмарку стали активні сертифіковані виробники органічної продукції із Закарпатської, Тернопільської, Кіровоградської, Чернігівської, Харківської областей та Києва. Вони презентували високоякісну сертифіковану органічну продукцію власного виробництва, зокрема, фрукти, овочі, гриби, соки, сиропи, повидло, мед, м’ясні вироби, сухофрукти тощо. Разом з українськими, швейцарські виробники презентували для оцінки власні  органічні сири.

Organic_market-fair_Lviv-2009

За оцінками експертів, органічний ярмарок відвідали майже 20 тисяч львів’ян та гостей столиці Галичини. Для гостей ярмарку було організовано дегустації продуктів харчування під звучання українських народних мелодій, а також різноманітні театралізовані дійства.

Логічним завершенням органічного ярмарку став розіграш призів – органічних продуктів від Торгової марки «Пан Еко», що викликало жвавий інтерес серед учасників та гостей. Organic_market-fair_Lviv-09

В рамках заходів організаторами було організовано презентацію першого в Україні 100% органічного меню в ресторані «Підкова». Всі страви, включаючи борщок, салати, вареники, м’ясні вироби, солодкі страви, були приготовлені з сертифікованих органічних продуктів переважно вітчизняного походження, які надали учасники органічного руху України.

Гості мали чудову можливість скуштувати наїдки та напої й відчути справжній смак традиційних народних страв з гарантованою якістю органічних інгредієнтів. Відомі львівські ресторатори, що були присутні на презентації органічного меню, беззаперечно підтримали перспективність створення в подальшому схожих меню й в інших громадських закладах, оскільки попит серед населення на здорове харчування постійно зростає.

За результатами проведеного Ярмарку органічних продуктів  в рамках проведеного Всеукраїнського конкурсу «ОРГАНІК-2009» лідери та активні учасники органічного руху України були нагороджені дипломами.

10 жовтня 2009 р. напередодні свята Покрови в серці Львова - на площі Ринок відбувся Перший Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів. Ярмарок організувала Федерація органічного руху України у співробітництві з Швейцарським дослідним інститутом органічного сільського господарства (FіBL) за підтримки Міністерства аграрної політики України, Львівської міської Ради, Державного Секретаріату Швейцарії з економічних питань.

Учасниками органічного ярмарку стали активні сертифіковані виробники органічної продукції із Закарпатської, Тернопільської, Кіровоградської, Чернігівської, Харківської областей та Києва. Вони презентували високоякісну сертифіковану органічну продукцію власного виробництва, зокрема, фрукти, овочі, гриби, соки, сиропи, повидло, мед, м’ясні вироби, сухофрукти тощо. Швейцарські виробники презентували для оцінки власні  органічні сири.

За оцінками експертів, органічний ярмарок відвідали майже 20 тисяч львів’ян та гостей столиці Галичини. Для гостей ярмарку було організовано дегустації продуктів харчування під звучання українських народних мелодій, а також різноманітні театралізовані дійства.

Логічним завершенням органічного ярмарку став розіграш призів – органічних продуктів від Торгової марки «Пан Еко», що викликало жвавий інтерес серед учасників та гостей.

 

В той же день у Львові спільними зусиллями Федерації органічного руху України, Швейцарського дослідного інституту органічного сільського господарства (FіBL) та щойно відкритого ресторану «Підкова» було організовано презентацію першого в Україні 100 % органічного меню. Всі страви, включаючи борщок, салати, вареники, м’ясні вироби, солодкі страви, були приготовлені з сертифікованих органічних продуктів переважно вітчизняного походження, які надали учасники органічного руху України.

Гості мали чудову можливість скуштувати наїдки та напої й відчути справжній смак традиційних народних страв з гарантованою якістю органічних інгредієнтів. Відомі львівські ресторатори, що були присутні на презентації органічного меню, беззаперечно підтримали перспективність створення в подальшому схожих меню й в інших громадських закладах, оскільки попит серед населення на здорове харчування постійно зростає.