UKR RUS ENG

НОВОСТИ

There are no translations available.

TPP_Ukraine04 квітня 2012 р. у Торгово-Промисловій палаті України відбувся семінар-тренінг «Продукти харчування. Технічне регулювання та нові підходи у сфері оцінки відповідності якісних характеристик», організований Всеукраїнською громадською організацією «Жива планета».

Програма семінару-тренінгу передбачала наступні основні напрямки обговорення:
•внесення змін до законодавства України щодо безпечності харчових продуктів;
•реформування державної системи контролю ринку харчових продуктів в Україні з урахуванням європейської моделі контролю;
•ознайомлення з досвідом впровадження в Україні міжнародних інвестиційних проектів та програм стимулювання використання відновлюваних джерел енергії в харчовій промисловості;
•вивчення основних принципів та методів екологічної та органічної сертифікації продукції, а також застосування екологічних маркувань та декларації;
•розгляд прикладів ефективного використання покращених екологічних та якісних характеристик харчової продукції в маркетингу, рекламі та PR;
•розгляд основних засад «зелених» закупівель в громадському та державному секторах.

Особливу увагу учасники семінару акцентували на органічному виробництва. Зокрема, Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов зупинився на актуальних питаннях розвитку ринку органічної продукції в Україні, практиці використання переваг органічної сертифікації, шляхах протидії поширення явища псевдо-органіку в Україні.

одо безпечності харчових продуктів;

·         реформування державної системи контролю ринку харчових продуктів в Україні з урахуванням європейської моделі контролю;

·         ознайомлення з досвідом впровадження в Україні міжнародних інвестиційних проектів та програм стимулювання використання відновлюваних джерел енергії в харчовій промисловості;

·         вивчення основних принципів та методів екологічної та органічної сертифікації продукції, а також застосування екологічних маркувань та декларації;

·         розгляд прикладів ефективного використання покращених екологічних та якісних характеристик харчової продукції в маркетингу, рекламі та PR;

·         розгляд основних засад «зелених» закупівель в громадському та державному секторах.

Особливу увагу учасники семінару акцентували на органічному виробництва. Зокрема, Голова Правління Федерації органічного руху України Євген Милованов зупинився на актуальних питаннях розвитку ринку органічної продукції в Україні, практиці використання переваг органічної сертифікації, шляхах протидії поширення явища псевдо-органіку в Україні.
 
There are no translations available.

RIO2020 березня 2012 р. в Києві відбулася громадська дискусія на тему "Україна на порозі Ріо+20: Суспільний порядок денний для сталого розвитку", яку організувала Всеукраїнська громадська екологічна організація "МАМА-86" спільно з Фондом Фрідріха Еберта в Україні.

Напередодні Конференції ООН зі сталого розвитку у Ріо-де-Жанейро (Ріо+20, 20-22 червня 2012 р.), представники основних робочих груп українського суспільства обговорювали та вносили пропозиції до спільного позиційного документу "Суспільний порядок денний для сталого розвитку України", який буде подано уряду України як орієнтир для дій влади на Ріо+20, а також як рекомендація стосовно подальшої роботи по впровадженню політики сталого розвитку на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Приємно відзначити, що активну участь у дискусії приймали багато громадських неурядових організацій екологічного спрямування, в тому числі й представники Федерації органічного руху України, адже питання побудови зеленої економіки особливо актуальне саме в контексті сталого розвитку та зменшення бідності. Саме зелена економіка має захищати і посилювати базу природних ресурсів, підвищувати ефективність використання ресурсів, просувати сталі способи споживання і виробництва, особливо в сільському господарстві, зважаючи на значну захімізованість і інтенсивне використання сільськогосподарських земель.

Сталий розвиток вимагає, щоб основні групи – корінні народи, жінки, діти, молодь, неурядові організації, місцеві органи влади, працівники і профспілки, бізнес і промисловість, наукова і технологічна спільнота, а також фермери – відігравали значущу роль на всіх рівнях. Важливо надати всім членам громадянського суспільства можливість брати активну участь у сталому розвитку шляхом залучення їх специфічних знань і практичних вмінь до процесу вироблення національної і місцевої політик.

 

Verhovna_Rada_-_KMU13 марта 2012 г. состоялось заседание Комитета Верховного Совета Украины по вопросам аграрной политики и земельных отношений под председательством Григория Калетника. На комитете , в частности, рассматривались проекты Законов Украины «О производстве и обороте органической сельскохозяйственной продукции и сырья», который был подан в Верховный Совет 13 января 2012 г. народным депутатом Ю.А.Кармазиним (№ регистрации 9707), а также «О принципах органического производства» (регистрационный № 9707-1), который был инициирован Кабинетом Министров Украины.

Кроме народных депутатов, в заседании приняли участие специалисты Министерства аграрной политики и продовольствия Украины и Федерации органического движения Украины.

После длительного обсуждения, несмотря на мнения экспертов и принимая во внимание Заключение Главного научно-экспертного управления ВСУ, большинством голосов было принято решение рекомендовать Верховному Совету оба Законопроекта отправить на доработку.

Предполагается, что принятие Закона станет основой для разработки пакета нормативно-правовых актов для формирования эффективной законодательной базы европейского уровня и создания реального правового поля для обеспечения равных условий функционирования субъектов хозяйствования органического направления и искоренения такого позорного явления, как «псевдо-органик».

 

Best_food_Fest3-4 марта 2012 г. в киевском Центре современного искусства «М17» состоялся первый кулинарный фестиваль здоровой еды «Best Food Fest». Основной целью фестиваля стало информирование участников о главных аспектах здорового питания и здорового образа жизни. Гости фестиваля имели возможность убедиться, что здоровая пища может быть восхитительно вкусной, полезной и эстетичной.

Двухдневная программа фестиваля предусматривала десятки мастер-классов по приготовлению здоровых блюд от известных шеф-поваров Украины и Европы, дегустации сладостей на любой вкус, интересные и поучительные лекции от ведущих диетологов, психологов и других специалистов по здоровому питанию, а также кулинарную школу для детей.

Best_food_Fest_-_2012_KievВ рамках фестиваля здоровой еды, при поддержке Федерации органического движения Украины, компания «Creapro» в творческом альянсе с ТД «Органик Эра», ТМ органических продуктов «ПАН ЕКО» и компанией «Микрогрин» презентовали органик-проект «Farm of the Future», посвященный органической еде, фермерским продуктам, эко-трендам в еде и дизайне.

Больше информации о Кулинарном фестивале здоровой еды «Best Food Fest» читайте на страницах Всеукраинского журнала «ORGANIC UA».

В рамках фестиваля здоровой пищи, при поддержке Федерации органического движения Украины, компания «Creapro» в творческом альянсе с ТД «Органик Эра», ТМ органических продуктов