UKR RUS ENG

НОВИНИ

There are no translations available.

Egoisty_and_organic2 вересня 2010 р. ввечері відбулася чергова зустріч EgoЇстів (Клуб EgoЇсти – коло людей, які цінують власну індивідуальність і поважають особистість інших. Вони знають смак життя і насолоджуються його різноманітністю. Вони вільні. Ресторани швидкого обслуговування “Піца Челентано”, “Картопляна Хата”, “Кафе Пункт”, та демократичні ресторани японської кухні “Япі” зберігають відданість таким людям). http://www.egoisty.com/blog/Commun/4552.html

Проходила зустріч в Organic Cafe (Київ, вул. Володимирська, 40/2). Учасники зробили спробу розкрити тему органіки у всій її різноманітності, включаючи: органічну косметику, їжу і напої, архітектуру і переробку офісних та інших паперів.

Відповідно, гостями були:

Наталія Онопрієнко - бренд-менеджер і провідний консультант мережі мультибрендових магазинів органічної косметики GLOSSARY, розповіла про те, як правильно читати позначення на упаковках косметики, як звичайної, так і органічної. www.glossary.com.ua

Go_green_organic

Євген Милованов, Голова Правління Федерації органічного руху України розкрив тему «Органічні продукти: навіщо їх вибирають, як їх відрізняють», продемонструвавши прогрес не тільки споживання, а й виробництва сертифікованих органічних продуктів в Україні, а також те, де і як їх можна придбати, спробувати. http://www.organic.com.ua; http://www.organic.ua

Гліб Усаковський, архітектор бюро Органічна архітектура www.oa.org.ua поділився своїм баченням архітектури – продовженням філософії людини в просторі та інтер'єрі.

Юлія Бегма, керівник Клубу А4, розповіла про те, скільки дерев рятує звичайна здача макулатури і що можна зробити з переробленого паперу. www.a4club.kiev.ua

Під час спілкування більшість EgoЇстів яскраво продемонстрували прагнення до безпечних, органічних продуктів. Є тверда впевненість, що керівництво тих ресторанів, де вони вважають за краще харчуватися, найближчим часом піде їм на зустріч, включивши в меню, нарешті, й органічні продукти, тим самим підтвердивши свій девіз: «Бути EgoЇстом – сучасно і природньо. А головне, - це дуже просто».

 
There are no translations available.

ORGANIC_UA_110_gyrnal31 серпня 2010 р. вийшов з друку десятий номер всеукраїнського журналу «ORGANIC UA».

На сторінках видання читач знайде багато корисної та пізнавальної інформації, зокрема щодо впливу консервантів на здоров"я людей, впливу неправильного харчування на мутації ДНК, коментарі та поради експертів для покращення надійної роботи серця, про господарювання знаменитостей на власних земельних ділянках, висвітлюється матеріал щодо перебування в Україні відомого біодинаміка світу Алекса Подолінського.

Як і завжди, у номері журналу на Ваш розсуд пропонуються матеріали щодо останніх подій в органічному секторі як України, так і світу.

Короткий зміст:

* Щоб серце служило довго і надійно,
* Де шукати правильний кавун,
* Про біодинаміку з перших вуст,
* Зіркові грядки під грифом "ОРГАНІК",
* Бангладеш: країна рису, джуту та чилі.

Журнал можна замовити в офісі Федерації органічного руху України.

 
There are no translations available.

Kultshytsi_Fest_201028-29 серпня 2010 р., на берегах Дністра у селі Кульчиці Самбірського р-ну  Львівської обл. відбувся Фестиваль Української слави “Кульчиці Фест”. Кульчицький фестиваль став справжнім святом української козацької душі, адже на ньому були представлені кращі танцювальні фольклорні колективи України та відомі гурти з Бразилії та Польщі, проходили покази та майстер-класи українського рукопашного бою «Гопак», різноманітні історичні атракції козацької доби. Під час фесту відбулося відкриття галереї традиційних ремесел, а також відкриття скульптури Юрію Кульчицькому, експозицій історичних епох в музеї Гетьмана Сагайдачного, відкриття у підвалі цього музею кав’ярні-музею ім. Кульчицького.

Родзинкою «Кульчиці Фесту» стало проведення виставки-ярмарку виробників органічної продукції «ЕкоСвіт 2010», проведеного Федерацією органічного руху України Kultshytsi_Fest2_2010спільно із Самбірською районною радою, за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Еко-Світ –  це безпечне довкілля, багате біорізноманіття, агроекотуризм та екологічні методи господарювання. Гості мали змогу більше дізнатись про стан довкілля, збереження біорізноманіття в регіоні, ознайомитись із екологічно-безпечними органічними методами виробництва, спеціалізованими виданнями, художньою літературою, оглянути фотовиставку, вироби ручної роботи місцевих майстрів, а також скуштувати приготовлені безпосередньо на місці з сертифікованих органічних інгредієнтів  страви за оригінальними традиційними рецептами, які ще з дитинства полюбляють наші бабусі! Особливою популярністю серед відвідувачів користувалася органічна продукція торгової марки «Пан Еко», що виробляється, переважно, та вирощується в Закарпатській області. Крім цього, відвідувачі з цікавістю знайомились з чудовими органічними продуктами «Жменька», «Галка», «Геркулес», «Чиста Флора» та «Харків Натурпродукту». Для гостей Фестивалю органічні виробники підготували справжні сюрпризи: на очах присутніх на вертелі смажився кабанчик, у великому чані готувався боб-гуляш.

 
There are no translations available.

Spas_Fest3_201021–22 серпня 2010 р. в с.Спас Коломийського р-ну Івано-Франківської обл. відбувся Фестиваль автентичної карпатської кухні «Смачний Спас». В рамках Фестивалю було проведено Ярмарок органічних продуктів, а також семінар «Маркетинг органічних продуктів з Карпат». Організатори заходу – Асоціація «Чиста флора», Федерація органічного руху України, Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія), Коломийська РДА, Івано-Франківська ОДА, при фінансовій підтримці Швейцарської Конфедерації створили справжнє свято гурманів, на якому можна було одночасно скуштувати закарпатський бограч і гуцульську грибну юшку, спаську замащінку і йонашевські ковбаски, вербізьку шупеню і багато інших автентичних страв карпатського краю.

Після проведеної святкової ходи учасників та делегацій від будинку культури до стадіону та офіційної частини учасників, очікувало справжнє свято з запальними піснями та танцями, з виступами заслужених артистів України, сільських аматорських колективів, весільних музик, які приїхали з навколишніх сіл. Відтак був огляд етнографічних садиб, виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, секторів зеленого туризму та енергоощадних технологій.

На Виставці-ярмарку сертифікованої органічної продукції більше десятка виробників з різних куточків України представили на розсуд учасників та гостей власні продукти, як то овочі та фрукти, соки та повидло, каву та чаї, мед та сухофрукти, сало та ковбасні вироби, соуси та крупи, молочну продукцію. На очах відвідувачів виключно з сертифікованих органічних інгредієнтів члени Федерації органічного руху України готували закарпатський бограч-гуляш, на вертелі смажили цілого кабанчика, що попередньо маринувався на протязі п’яти діб. Все це додавало святу неповторного колориту та налаштовувало учасників Фестивалю на позитивний лад.

Без перебільшення, село Спас має пишатись тим, що яскраво продемонструвало Україні та світу традиції та звичаї карпатського краю та по праву має називатись взірцевим екологічним селом Прикарпаття.