UKR RUS ENG

НОВИНИ

There are no translations available.

Hotel_vodospad_Yaremche7-10 грудня 2010 р. в м. Яремче Івано-Франківської обл. в готелі „Водоспад” проходила науково-практична конференція „Екологічні аспекти роботи ТЕС. Шляхи зменшення негативного впливу на атмосферне повітря”. Організаторами конференції - Науково-технічною спілкою енергетиків та електротехніків України, Львівською Регіональною  Радою НТСЕ України разом з Мінпаливенерго,  Інститутом вугільних енерготехнологій НАН України, НАК „Енергетична компанія України”, ВАТ „Західенерго”, АТ „ЛьвівОРГРЕС” - переслідувалась важлива мета - обмін позитивним досвідом роботи по оздоровленню навколишнього середовища, використання новітніх технологій  для підвищення надійності основного та допоміжного  енергообладнання на теплових електростанціях України, для виконання екологічних вимог Директиви 2001/80. Тому участь у заході взяли  представники енергогенеруючих компаній України, теплових електростанцій, наукових та проектних інститутів, іноземних фірм.

 
There are no translations available.

Uzhgorod_bozole-201020-21 листопада 2010 р. в Ужгороді на пл. Театральна вже вчетверте відбувся фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле». Найкращі винороби регіону пропонували свої винні шедеври гостям свята та виборювали звання кращого майстра виноробства.

Протягом двох божоле-днів винороби презентували на фестивалі до 15 різних сортів молодого вина урожаю 2010 року, а організатори дійства розповіли гостям історію закарпатського виноробства, традиції вживання та особливості цієї унікального професії.
Як говорить історія, звичай святкування “божоле-свят” виник в 19 столітті у виноградарів регіону Божоле у Франції. Їх вино дозрівало раніше за всіх, збір винограду починався швидше, ніж в інших місцях, а ферментація вина проходила під час його транспортування баржами по річці Соні або візками в передмістя Ліона. Саме завдяки короткому терміну дозрівання божоле, воно зберігає легкість і запах, який відрізняється з року в рік, залежно від урожаю і погодних умов.Uzhgorod_bozole-2010-1

Не оминули стороною свято вина й органічні фермери Закарпаття. Вони традиційно приймають участь у фестивалі й представили для гостей події органічні продукти власного виробництва. Ужгородці та гості міста вже давно знайомі з овочами, фруктами, соками, сиропами, повидлом, м’ясними виробами органічних фермерських господарств Закарпатської області, тому ця продукція на святі користувалася попитом відвідувачів.

 
There are no translations available.

OKAVA21 листопада 2010 р. в м. Києві на Бесарабському ринку відкрився бар з приготування та продажу органічної кави, коктейлів та шейків, солодощів.

Для приготування коктейлів використовуються, зокрема, продукти торгової марки Пан Еко, а саме - сиропи з чорниці, брусниці, обліпихи, чорноплідної горобини, вишні, малини, кизилу тощо. Завітайте та продегустуйте якісні органічні продукти!

 
There are no translations available.

Donetsk_and_Organic14 листопада  2010 р. у Донецьку вперше відбувся Ярмарок органічної та натуральної  продукції.

Організатором Ярмарки стала Асоціація органічного землеробства і садівництва (Донецьк) у співпраці з Федерацією органічного руху України, ТД «Райдуга» та Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FіBL, Швейцарія), за підтримки  Швейцарської Конфедерації.

Відвідувачі Ярмарки, крім низки якісних натуральних продуктів, отримали можливість скуштувати і придбати сертифіковані органічні продукти та безпосередньо поспілкуватись з їх виробниками з Донецької, Закарпатської, Одеської та Чернігівської областей. Органічні овочі, сметана, масло, соки, сиропи, повидло, мед користувались заслуженою увагою донеччан. Особливу ж увагу споживачів традиційно привернули органічні сало та  ковбасні вироби від «Пан Еко».

Проведений захід вселяє оптимізм та надію, що і східна частина держави, в т.ч., звісно, Донецьк, його жителі, ще активніше долучатимуться до розвитку органічного руху.