UKR RUS ENG

НОВИНИ

There are no translations available.

Seminar_organic_15.11.201215 листопада 2012 р. в м. Києві на базі Торгово-промислової палати України, в рамках Міжнародного проекту "Стійкий розвиток: економіка, екологія, довершеність і якість" та Міжнародного форуму «GREEN MIND» відбувся семінар "Продовольча безпека та безпека продовольства - органічний вектор", проведення якого стало можливим завдяки підтримці Проекту USAID Агроінвест.

Організатори семінару - Федерація органічного руху України та ВГО "Жива планета", зважаючи на збільшення інтересу виробників та переробників з різних регіонів країни до органічного виробництва та споживачів до органічних товарів, ставили основною метою проведення вказаного заходу поширення знань та досвіду провідних фахівців в органічному виробництві, висвітлення ідей та позитивних практик від провідних експертів громадських, комерційних і державних організацій задля подальшого ефективного розвитку в Україні органічного господарювання.

Більше тридцяти учасників з різних регіонів нашої держави стали учасниками семінару. Основну їх увагу лектори засередили на можливостях та проблемних питаннях становлення органіку в світі та в Україні.

Основною ідеєю виступаючих стало те переконання, що органічне виробництво та загальне поглиблення екологізації сільського господарства здатні оздоровити нашу націю та все людство загалом. Подальший розвиток органічного ринку України сприятиме зміцненню експортного потенціалу аграрного сектору нашої країни, покращенню стану родючості ґрунтів, охорони навколишнього середовища, збереженню здоров’я населення шляхом насичення внутрішнього ринку України здоровими сертифікованими органічними продуктами.

 
There are no translations available.

organic_conference_2.11.122 листопада 2012 р. у м. Києві в Міжнародному виставковому центрі відбулася щорічна спеціалізована міжнародна конференція «Органічна переробка та збут. Київ 2012», яка традиційно проходила у рамках виставки «Весь Світ Харчування Україна 2012» та була організована Асоціацією "Біолан Україна" за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, Швейцарської Конфедерації, Посольства Королівства Нідерланди в Україні.

Український ринок органічної продукції, стимульований високим попитом на якісні та безпечні продукти харчування, знаходиться в активній фазі свого становлення, і все ще має багато проблем, які потребують вирішення. Найбільшу групу учасників органічного руху складають виробники органічної сировини, а от переробних потужностей, які б виготовляли кінцевий продукт, та установ оптової торгівлі, які б забезпечували логістику продукції, на ринку не вистачає.Тому існуючі нечисленні переробні компанії не в силах задовольнити споживача широким асортиментом органічних продуктів харчування та гарантувати регулярність поставок.

Саме тому тема конференції викликала великий інтерес у багатьох людей. Близько двохсот учасників з різних регіонів України прийняли участь у цій непересічній для органічного руху нашої держави події. Адже власним досвідом та знаннями в сфері переробки та збуту ділилися експерти з Нідерландів, Німеччини, Франції, Чеської республіки та України, ілюструючи їх яскравими, успішними прикладами.

Учасниками конференції були представники не лише великих сільськогосподарських господарств, а й маленькі сімейні ферми, переробні підприємства, магазини органічної продукції, неурядові організації, науковці та чиновники. Тому під час дискусій та неформальних зустрічей всі мали чудову нагоду  отримати певні знання в органічній сфері, навчитися чомусь новому, дізнатися про тенденції галузі та знайти практичні рішення, які допоможуть як у заснуванні нового бізнесу, так і покращенні вже існуючого.

Під час конференції також відбулася дегустація страв із органічних інгредієнтів від українських виробників та переробників органічної продукції: хліб від ТМ Хлібіо, кекси та лаваші з органічного борошна від ТМ Жменька, ковбаса та сало від ТМ Пан Еко, сир та вершки від ПАФ Тарасівка, яйця від ФОП Яблонська Т.В., олія від ТМ Органіко та ТМ Екород, кавуни від ТОВ «Чистий продукт-С», морква від ФОП Мельник В.В., овочі та зелень в асортименті від ТМ Царский Садовник, зелений чай від ТМ Натур Бутік, органічна кава із Перу від ТМ Органик Кофе Шоп, яблучний та виноградний соки від ТМ Пан Еко, молоко до кави від ПрАТ Етнопродукт.

 
There are no translations available.

2531 жовтня 2012 р. вийшов з друку двадцять п'ятий номер всеукраїнського журналу «ORGANIC UA», який вже три роки випускає Федерація органічного руху України. Пропонуємо Вам ознайомитися з корисними та пізнавальними матеріалами щодо харчових продуктів, аналітичною інформацією, думками відомих людей про органічні продукти, цікавими кулінарними рецептами, тощо.

Короткий зміст:

Борщ: всьому голова

Олег Пінчук: борщ - кулінарна візитівка нашого народу

- Буряк: чудодійна пігулка для організму

- Цікаві рецепти з буряка

- Четвертий Всеукраїнський Ярмарок органічних продуктів

Про це та більше читайте на сторінках журналу, який можна замовити в офісі Федерації органічного руху України.

 
There are no translations available.

Kulinar.project27 жовтня 2012 р. на НСК «Олімпійський» в м. Києві проходив Фестиваль «Best Food Fest & Health». Родзинкою фестивалю став Кулінарний проект дегустації органічних продуктів, проведення якого стало можливим за фінансової підтримки Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ), в рамках Проекту "Сприяння економічному розвитку та зайнятості", під час якого Федерація органічного руху України спільно з партнерами здійснює інформаційну кампанію для споживачів з популяризації міжнародного маркування сертифікованих органічних продуктів “Євролисток”.

Основною ідеєю проведення Фестивалю здорової їжі «Best Food Fest & Health» та Кулінарного проекту дегустації органічних продуктів було навчити готувати правильну, смачну, а головне корисну їжу. Адже під час Фестивалю відвідувачі  мали можливість відвідати майстер-класи кращих шеф-кухарів, а також дієтологів, психологів, митців ...дізнатися масу нового та корисного про здорову їжу.

Organic_Best_food_festКулінарний проект дегустації органічних продуктів здійснювався Торговим Домом «Органік Ера» й був присвячений органічній їжі, фермерським продуктам, еко-трендам у їжі та дизайні. Відвідувачі Фестивалю мали можливість здійснити інтерактивну дегустацію органічних продуктів, меню якого включало готові до споживання сертифіковані органічні продукти та приготовані шеф-кухарями вишукані страви з органічних інгредієнтів від українських виробників.Приємно відзначити, що для приготування страв свою продукцію надали ряд сертифікованих органічних брендів, зокрема Пан Еко, Екород, Хлібіо, Жменька, Етнопродукт, Царський садівник. Вказані торгові марки також представили на розсуд гостям Фестивалю свою продукцію, яку можна було як продегустувати, так і придбати.

PinchukПриємною несподіванкою для гостей та відвідувачів Фестивалю здорової їжі стало проведення кулінарного шоу з відомими людьми. Зокрема, був організований майстер-клас по приготуванню здорового, зеленого, органічного коктелю, який готували відомий продюсер, скульптор та меценат Олег Пінчук, відомий художник Юрій Янович та відомий кухар Михайло Марчук. Органічними інгредієнтами коктелю стали: селерово-яблучний сік від Торгової марки "Пан Еко" та зелень і салати від Торгової марки "Царский садовник".

Творчий підхід організаторів та високий професіоналізм кухарів емоційно налаштовували учасників на більш глибоке проникнення у тему ОРГАНІК. Активне спілкування з органік-консультантами дозволило більш детально розширити кругозір відвідувачів фестивалю щодо стану і розвитку органічного ринку в Україні, ознайомитись із асортиментом органічної продукції, її перевагами та смаковими якостями.